Lenti

2015.01.10. 18:22

Városnapi ünnepség

Lenti –Tízen vehettek át kitüntetést a szombaton megrendezett harminchatodik városnapi ünnepségen.

Korosa Titanilla

Nagy érdeklődés kísérte a település egyik legnagyobb ünnepét, ahol a szentmisét követő programon a művelődési központ színháztermében előbb Horváth László polgármester majd dr. Naszvadi György államtitkár köszöntötte az egybegyűlteket. Ez alkalommal adták át a hagyományoknak megfelelően a városi kitüntetéseket is, idén tízen részesültek elismerésben.Dr. Naszvadi György államtitkár

Lenti városért díjat kapott ifj. Horváth Károly népzenész, a város közszolgálatáért díjat Dömény Sándor vezérőrnagynak adományozták. A közművelődéséért kiosztott díjat Lapath Gabriella könyvtáros kapta, a város ifjúsági sportdíját Holl Hanna úszó érdemelte ki.

Az oktatásában betöltött szerepéért díjban részesült Paksa Tiborné gyógypedagógus, míg a városi sportdíjat Németh Kitti Katalin a helyi íjász egyesület versenyzője kapta. A közösségi életért díjat Molnár Bélának adományozták, aki a szeptemberi árvíz idején segítette és mentette a rászoruló lakókat.

A kitüntetettek nevében Dr. Seresné Dr. Pirkhoffer Katalin mondott beszédet Lentiben a várossá nyilvánítás 36-ik évfordulója alkalmából szombaton megtartott ünnepségen

Elismerésben részesült dr. Seresné dr. Pirkhoffer Katalin háziorvos, valamint Tánczosné Mánfai Csilla a Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ dolgozója. A Lenti város gazdaságáért díjat pedig Magyar Ottó egyéni vállalkozó kapta. Az ünnepséget követően este tűzijáték zárta a programot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!