Lenti

2014.12.05. 15:53

Drogprevenció a bíróságon

Lenti – A drogról, illetve a drogprevencióról szóló rendhagyó osztályfőnöki órán vettek részt a minap a lenti járásbíróságon a helyi Gönczi Ferenc Gimnázium diákjai.

Gyuricza Ferenc

A Drog helyett mást című rendhagyó osztályfőnöki órát a Nyitott Bíróság program keretében szervezték meg – tájékoztatta a Zalai Hírlapot dr. Beznicza Árpád, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.

A program keretében a jelenlévő 30 diákkal dr. Horváth Zsolt, a lenti járásbíróság elnöke, illetve Boa Eszter Ildikó  főhadnagy, a lenti rendőrkapitányság drogprevenciós összekötő tisztje beszélgetett a hazai aktuális droghelyzetről,  a kábítószerek és az új pszichoaktív anyagok használatának következményeiről. A találkozó során a fiatalok arról   is ismereteket szerezhettek arról is, hogy  milyen  büntetőjogi konzekvenciákkal jár, ha valaki droggal kapcsolatos bűncselekményt követ el, továbbá a rendőrségi tapasztalatok alapján arról is iránymutatást kaptak, miként kerülhető el, hogy valaki bűncselekmény áldozatává váljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!