Lenti

2011.10.27. 15:52

Vidám és bevállalós próbák a gólyaavatón

Kemény próbák elé állították legfiatalabb diáktársaikat a lenti Gönczi-gimnázium végzősei a csütörtöki gólyaavatón. A sikeres teljesítés volt a feltétele annak, hogy az elsősöket végül a lenti intézmény teljes jogú polgáraivá fogadják.

Gyuricza Ferenc

Görkorcsolyával gólyalábon táncolni, betűtésztából verset kirakni, megadott szavak felhasználásával szerelmes költeményt írni, illetve előzetes feladatként óvodásokat kiszolgálni - többek között ezek a megpróbáltatások vártak a diákokra, akik a sikeres vizsga után az esküt is letehették.

- Iskolám szintjét nem adom alább, legrosszabb jegyem lesz az ötös alá. Minden tanárt szeretni fogok, ezért egy dolgozatnál sem csalok - hangzott a közösen elmondott fogadalom.


- A Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskolában tradíció a kilencedik évfolyamosok avatása, mi is átestünk ezen, s nagy élmény volt, amelyet a mai napig szívesen idézünk vissza - mondta a nap egyik ceremóniamestere, a 12/a osztályos Nagy Péter Balázs. - Ezért a párhuzamos osztállyal közösen úgy döntöttünk, hogy magunk is megrendezzük ezt a programot, hiszen kötelességünknek tartjuk továbbadni ezt a hagyományt is.

A végzős diák elmondta: a feladatokat úgy találták ki, hogy azok szórakoztatóak, ugyanakkor bevállalósak legyenek. Ők állásinterjúkra hívták a gólyákat, a párhuzamos osztály pedig a mese világába kalauzolta el a fiatal göncziseket, a Hupikék Törpikék epizódjai elevenedtek meg a tornateremben.

A rendezvény szünetében az intézmény testnevelője, Bosnyák Róbert a házi sportbajnokságok során legjobb teljesítményt nyújtó fiataloknak adta át a díjakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!