Lenti

2011.07.05. 05:29

Mindennap más technika: kézműves tábor Kerkateskándon

Gyöngyfűzéssel, mandalafestéssel, valamint képeslapok készítésével foglalkoztak többek között azok a gyerekek, akik a kerkateskándi kézműves táborban vettek részt.

Gyuricza Ferenc

Az egyhetes program koordinátora a községben májustól működő integrált közösségi szolgáltató tér vezetője, Bagladiné Szőke Ágnes volt, a foglalkozások vezetője pedig Lovkóné Kiss Kármen művész-tanár. Ottjártunkkor éppen gyöngyfűzés volt soron, ami a fiúkat éppúgy lekötötte, mint a lányokat.

- Ez az első kézműves tábor, amit mi szerveztünk, s örömmel mondhatom, hogy nagy volt iránta az érdeklődés, átlagosan mintegy húsz gyermek vett részt a foglalkozásokon - sorolta Bagladiné Szőke Ágnes. - A gyermekek többsége helybeli, s akadnak, akik a faluban élő nagyszüleiknél töltik a nyári szünet egy részét, a programba őket is bevontuk, így van budapesti és lenti résztvevője is a tábornak. Az egyik kislány, Horváth Vivien pedig osztálytársát hívta el magával.


Bagladiné Szőke Ágnes hozzátette: arra törekedtek, hogy a gyerekek mindennap más technikát ismerjenek meg. Az intézmény a nyárra egyéb programokat is tervez, kirándulásra invitálják a gyerekeket, lesz kerékpártúra, s újra életre hívják a községben egykor működött néptánccsoportot, amelynek szakmai vezetését tapasztalt lenti néptáncosra, Lipák Attilára bízták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!