Lenti

2011.06.26. 18:00

Sokszínű és változatos kínálat

A határ menti térség hagyományait és kulturális értékeit vonultatta fel a Lenti melletti Sárberki-szabadidőközpontban vasárnap megrendezett búcsú. A program kézműves udvarral kezdődött, majd az ünnepi szentmisét követően gazdag és sokszínű műsor szórakoztatta a jelenlévőket.

Gyuricza Ferenc

 

A nap során elsőként Horváth László polgármester szólt a jelenlévőkhöz. Elmondta, hogy 91 évvel ezelőtt, a trianoni határ meghúzásával a térség perifériára szorult, sem az ipar, sem az idegenforgalom nem tudott gyökeret ereszteni. Mindez a hidegháború időszakában is folytatódott, csak a gyógyfürdő megnyitását követően állt be változás. A rendszerváltás után a korábbi hátrány kezdett a térség előnyévé változni, hiszen az érintetlen táj kiváló alapot biztosított a természeti turizmus megteremtéséhez, amelyben a Sárberki-szabadidőközpont is élen jár. A polgármester hozzátette: a természeti turizmust ki kell egészíteni olyan programokkal, mint amilyen az immár kilencedik alkalommal megrendezett Sárberki búcsú.

 

 

A nap további része már a szórakozásról és a gasztronómiáról szólt. A tó melletti színpadon egymást váltottak a szereplők, nemcsak helyből, a környékről, illetve a megye távolabbi pontjáról érkeztek csoportok és szólisták, de a szomszédos Ausztriából is. Az érdeklődők számos műfajból láthattak zenés, énekes, valamint táncos műsorszámokat, zárásként pedig az egyik legismertebb zalai formáció, a Mercy együttes szórakoztatta a jelenlévőket.

 


  Turizmus dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!