Lenti

2011.01.10. 16:40

Hatvan éve együtt, házasságban

Tormafölde leghosszabb ideje együtt élő házaspárját, a hatvan évvel ezelőtt fogadalmat tett Gazdag Pált és feleségét, Zsálek Erzsébetet köszöntötték a hét végén Tormaföldén.

Gyuricza Ferenc


 A rendezvényen a helyi önkormányzatot képviselő Kondákor József polgármester kiemelte: nemcsak a legrégebb óta együtt élő párnak gratulálhatnak újfent, hiszen Gazdag Pál személyében a falu egyik legidősebb polgárát is tisztelhetik, elvégre az egykor a lovászi olajipari vállalatnál dolgozott férfi ebben az évben tölti be 88. életévét.

 

- Falunkban mindig is nagy figyelmet fordítottunk az idősek megbecsülésére, ennek jele, hogy nagyon erős szociális haló működik nálunk - fejtegette tovább a polgármester. - A hasonló jeles évfordulókat igyekszünk mindig számon tartani, hiszen - bár elsősorban családi ünnepről van szó -, a település is méltán lehet büszke a magas kort megélt lakóira.

Gazdag Pál és neje hatvan évvel ezelőtt házasodott össze, azóta Tormaföldén élnek. A férj gépkocsivezetőként dolgozott, felesége háztartásbeli volt, de a faluban sokan emlékeznek vele kapcsolatban arra is, hogy milyen finom lakodalmi vacsorákat szokott főzni. Családtagjaik elmondása szerint idős koruk ellenére jó egészségnek örvendenek. 

Ezek is érdekelhetik