Lenti

2009.05.04. 02:26

Mint egy igazi baleseti helyszín

Lenti (gyf) - A múlt héten rendezték meg a megyei elsősegélynyújtó verseny lenti városkörnyéki fordulóját. A Zala Megyei Vöröskereszt programján elméleti és gyakorlati ismeretek is terítékre kerültek.

Gyuricza Ferenc

Mint egy igazi baleseti helyszín, olyan volt a művelődési központ egyik terme, ahol a versenyzők eszméletlen, illetve vérző sérültekkel találták magukat szembe. A szándék a sokkhatás keltése volt, hiszen éles esetben hasonló szituációba kerül minden elsősegélyt nyújtó.

- Ez évben is a megyei Vöröskereszt rendezi meg az általános iskolások elsősegélynyújtó versenyét - foglalta össze röviden Ari Miklós, a civil szervezet elnökségi tagja. - A tanulók először egy 12 pontos tesztlap kitöltésével elméleti tudásukról adtak számot, majd két, életszerűen berendezett baleseti helyszínen a gyakorlati tennivalókat kellett elvégezniük. Miután mind a két szituáció tömeges balesetről szólt, rangsort kellett felállítaniuk, de az effektív ellátás is feladatuk volt. A lebonyolítást a mentők segítették.

A versenyen a legjobb teljesítményt a csömödériek nyújtották, így a városkörnyéket ők képviselik a május 13-ai megyei döntőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!