Lenti

2009.03.06. 03:27

Lesz régiós programjuk is

<b>Iklódbördőce</b> (gyf) - Összeállították éves programjukat a községben működő civil szervezetek. Az idei esztendőben havi átlag egy-két kulturális, művészet vagy közösségi rendezvényre kerül sor.

Gyuricza Ferenc

Minderről Horváth András, az Iklódbördőce Fejlődéséért és Kultúrájáért Egyesület koordinátora, egyben a község alpolgármestere tájékoztatott. A civilek vezetője szólt arról is, hogy az utóbbi két esztendőben jelentősen megerősödött a társadalmi élet a településen, aminek már tavaly is számos jelét lehetett tapasztalni. A falu művészeti csoportjai önálló programokat szerveztek, illetve valamennyien számos helyen vendégszerepeltek. Közben új erőre kapott a helyi Vöröskereszt alapszervezet, s az újonnan alakult polgárőrség is rendez már önálló programokat.

- Az idei évben havonta minimum egy programot szeretnénk megvalósítani - mondta el terveikről Horváth András. - Ezek egy része túlmutat a településen, akad közöttük olyan is, ami regionális rendezvénynek tekinthető. Ilyen lesz például a Hód napja, amit júniusban szeretnénk megtartani. Ez elsősorban természetvédelmi program lesz, de kulturális elemekkel is kiegészül. Ismét megrendezzük a mároki búcsút, ami az elmúlt évtized során a térség egyik legnagyobb hagyományőrző programjává vált.

Új, bár amúgy nem ismeretlen elem lesz a programsorozatban az elszármazottak találkozója, amit a falunap előestéjén rendeznek meg, erre több száz meghívót küldenek ki. Emellett lesznek házi rendezvényeik is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!