Lenti

2008.11.21. 03:28

Természet, fotókon

<b>Lenti</b> (gyf) - <em>Lelkes András</em> természetvédelmi őr fényképeiből nyílt kiállítás tegnap délelőtt a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskolában.

Gyuricza Ferenc

A lenti középiskolában kialakított galériában rendszeresen láthatóak fotók, grafikák vagy festmények, elsősorban olyan alkotók munkái, akik valami módon maguk is kötődnek az intézményhez.

Az elmúlt évek során így bemutatásra kerültek többek közt az iskola volt diákjának, a Csesztregen élő Kopecskó Jánosnak fotói, láthatták az érdeklődők Bicsák László graffiti-képeit, illetve Szak Zita grafikáit is. Mindemellett - amikor más tárlatot nem alakítanak ki - folyamatosan megtekinthetőek az intézmény diákjai által tanítási órákon készített munkák legjobbjai is.

A közeli Tornyiszentmiklóson élő Lelkes András - aki a Balatoni Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre - ugyan nem a lenti gimnáziumban folytatta középfokú tanulmányait, munkája révén azonban több szállal is kötődik az oktatási intézményhez.

A tegnap délelőtt megnyílt tárlaton elsősorban azok a természetfotói láthatóak, amelyek a szűkebb régió természeti kincseit mutatják be. Az alkotót és a fotókat a gimnázium már nyugalmazott tanára, Berkes Gábor mutatta be az érdeklődő fiatalok számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!