Lenti

2008.06.30. 02:28

Jubileumot ünnepeltek

Lenti (gyf) - Ötödik alkalommal került megrendezésre a Kerka-parti város szomszédságában a Sárberki-búcsú. A már hagyományos program délelőtt 11 órakor szentmisével vette kezdetét.

Gyuricza Ferenc

Délelőtt még kevesen látogattak ki a festői szépségű Sárberki-szabadidőközpontba, a délutáni órákban azonban már nézelődők sokasága lepte el a környéket. A fő látványosságot ezúttal is a kulturális bemutatók jellentették - a helyi csoportok programját ezúttal is távolabbról érkezett vendégek - köztük egy osztrák énekes - egészítette ki.

- Az idei évben kisjubileumot ünneplünk, vagyis büszkén mondhatjuk, hogy hagyománnyá vált a Sárberki-búcsú - mondta Kovács László tógazda. - Annak idején azzal a szándékkal szerveztük meg a programot, hogy a tó és az ahhoz kötődő horgászat mellett mást is kínáljunk a hozzánk kilátogatók számára. Mindez kedvező fogadtatásra talált, s büszkén mondhatom, hogy a Sárberki-búcsú ma már Lenti egyik legvonzóbb nyári rendezvénye.

A tógazda elmondta azt is, hogy a fellépők kiválasztásánál szintén a változatosságra törekedtek. A nézők így betekintést nyerhetnek a néphagyományokba, ugyanakkor a fiatalabb közönség kedvéért a modernebb szórakoztató irányzatok is képviseltetik magukat. Elmaradhatatlan eseménye - s tulajdonképen minden évben a nyitó rendezvénye is - a Sárberki-búcsúnak az ünnepi szentmise, amit ez alkalommal Németh László helybeli káplán celebrált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!