Lenti

2008.02.08. 03:29

Maradandó érték

Lenti (gyf) - A tanítvány sikere a pedagógus sikere is egyben - mondotta Pál Lászlóné, a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola matematika-fizika szakos tanára, aki az idei esztendőben Lenti Város Oktatásáért Díj kitüntetésben részesült.

Gyuricza Ferenc

- A diplomám megszerzését követően azonnal állást ajánlottak Budapesten, de az akkori igazgató, Tuboly Tibor hívó szavára mégis hazajöttem - mondja. - Ebben szerepet játszott, hogy késői gyermekként közelebb lehettem idős szüleimhez, illetve úgy éreztem, ennyivel tartozom ennek a vidéknek. Döntésemet nem bántam meg, nagyon jól érzem magam Lentiben.

Pál Lászlóné a 34 év alatt nyolc ízben vállalt osztályfőnöki megbízatást. Dolgozott tagozatvezetőként, a reál munkaközösség, illetve az iskola minőségirányítási csoportjának vezetőjeként is. Közel tíz éve vállal érettségi elnöki feladatokat. Munkáját szakmai alázattal, nagyfokú hivatástudattal, kiváló pedagógiai érzékkel végzi. Pedagógusként úgy véli, nemcsak a tanulmányi eredmények fontosak, hanem az is, hogy a tanítványból értékes, jó ember váljon.

- Ez a kitüntetés nemcsak nekem szól, hanem az intézmény oktató-nevelő munkájának is, hiszen úgy gondolom, sikerült maradandó értéket magunk mögött hagynunk - folytatta a tanárnő, aki azt is elmondta, márciusban nyugdíjba vonul, ám a végzős osztályát még végigviszi, velük együtt ballag el. A múltra visszatekintve szívesen emlékszik az informatika oktatás kezdetére, hiszen a lenti gimnázium országosan is az első középiskolák között volt, ahol felvállalták annak tanítását. Az első időszakban a lenti diákok sorra értek el kiemelkedő versenyeredményeket, és a helyi, környékbeli vállalatok szakemberei is tőlük sajátították el az új ismereteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!