Lenti

2007.10.19. 02:29

Vidám görög istenek; gólyaavató a Göncziben

Lenti (gyf) - Görög isteneknek és titkos társaság tagjainak beöltözött végzős diákok avatták tegnap a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskolában a középfokú tanulmányaikat most megkezdő társaikat.Jelképesen az iskola tanulóivá fogadták őket, így váltak igazi gönczisekké

Gyuricza Ferenc

- A kilencedik évfolyamosok avatása évek óta hagyomány a lenti gimnáziumban - mondta Hancz Petra, a 12. b osztály diákönkormányzati vezetője. - Annak idején mi is átestünk ezen a megpróbáltatáson, s az ötletek egy részét még az előző évfolyamoktól vettük át. A feladatokat közösen találtuk ki, s igyekeztünk minden gólyát személyre szabott próbatétel elé állítani. Ennek érdekében már a tanév elején kértünk tőlük önéletrajzot, s igyekeztünk annak alapján kitalálni a feladatokat.

A gólyaavatást levezénylő diák szerint szükség van efféle közösségi rendezvényekre, mert az még inkább összekovácsolja a diákokat. Hasonló véleményen van Hantos András, az iskola diákönkormányzatot segítő tanára is.

- A gólyaavatás azt is kifejezi, hogy a kilencedik évfolyamos diákokat jelképesen az iskola tanulóivá fogadjuk, így igazi gönczisekké válnak - magyarázta a pedagógus. - A közösség összekovácsolása érdekében tartunk még egy gólyabált is, illetve az is hagyomány, hogy a kilencedikes évfolyamos osztályok a tavaszi diáknapon önálló műsorral mutatkoznak be.

- Tartottunk a gólyaavatótól, hiszen eddig még sosem volt részünk hasonlóban - válaszolta kérdésünkre a tormaföldei Varga Barbara. - Sikerült is bennünket jól félrevezetni, hiszen félelmetes hírét keltették az egésznek, ehhez képest kellemesen csalódtunk és jól is éreztük magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!