Lenti

2007.01.19. 03:28

Tovább csökkent a lakosság száma

Lenti (kt) - Az elmúlt évek tapasztalatainak megfelelően a határ menti városban a halálozások száma tavaly is kétszerese volt a születésekének. Emellett továbbra is minden második házasság végződik válással.

Katona Tibor

A halálozási arány sem változott, 102 embertől kellett a városban tavaly örök búcsút venni, ez duplája a születéseknek. Lenti lélekszáma továbbra is 8.600 fő körül mozog, a lakosság száma - ugyan nem látványosan, ám mégis - folyamatosan csökken. Magyar Lajos azt is hozzátette: vannak, akik hosszú távollét után költöznek haza, illetve német nyelvterületről is érkeznek itt ingatlant vásárlók, többnyire nyugdíjasok, jelenlétük azonban nem befolyásolja jelentősen a lakosság számát. Érvényesül az az országos tendencia is, miszerint öregszik a népesség, a fiatalokkal szemben az idősek kerültek többségbe.

A további anyakönyvi adatok szerint az elmúlt évben harminc pár kötött házasságot, és tizenhat döntött a válás mellett. Az országos átlag ez esetben is érvényesül, városunkban minden második házasságot felbontanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!