Lenti

2007.01.16. 03:26

A Biblia ad választ

Lenti (kt) - Ez évben is folytatódik a Mai kérdések - Bibliai válaszok című előadássorozat, melyet négyhetente, keddenként tart a határ menti város művelődési központjában Reisinger János irodalomtörténész.

Sági Rita

Az új előadássorozat témája a Biblia, a hallgatók által kiválasztott öt olyan könyvének tartalmi és szerkezeti bemutatása, amelyekre időszerű, napi életünket érintő címekkel hívja fel a figyelmet. Emellett külön megemlíti a hozzájuk kapcsolódó irodalmi és művészeti alkotásokat is. A témákhoz a résztvevők kísérő anyagokat is kapnak, amelyek segítségével otthon újraértelmezhetik az elhangzottakat. Reisinger János, a Sola Scriptura bibliatudományi főiskola tanszékvezető tanára szerint fontos megtanítani az embereket az önálló gondolkodásra, felkelteni érdeklődésüket az egyéni Bibliaolvasás iránt, mivel hétköznapi, egyéni problémáinkra is válaszokat kaphatunk a Szentírás által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!