Lenti

2006.07.27. 02:24

Új időpontot választottak

Dobri (gyf) - Szétválasztotta egymástól a település búcsúi ünnepét és a falunapot a helyi önkormányzat, ezzel is növelve a szórakozási, kikapcsolódási lehetőségek számát. A hét végén tartott rendezvény sikere igazolta az elképzeléseket.

nincs nev

- Ilyenkor valóban élet van a faluban, hiszen sok az itt pihenő, nyaraló vendég, akiket szintén szerettünk volna bevonni a rendezvénybe - sorolta Horváth Albin Sándor polgármester. - A gyerekek számára aszfaltrajzversenyt hirdettünk, újra megrendeztük a kispályás focitornát, ezen tíz csapat közül a lovásziak szerepeltek a legjobban, s hogy éhes ne maradjon a társaság, heten főzésre is vállalkoztak.

Ez utóbbi Lógár Endrének sikerült a legjobban, az általa készített vadmalac-pörkölt a mérkőzéseket követően szinte azonnal el is fogyott, míg a szakácstudományban jeleskedő férfit egy kisebb üstbe töltött csapolt sörrel jutalmazták a többiek. A sörrel teli edény aztán kézről-kézre járt.

- A község hagyományos Szent Kereszt-napi búcsújáról sem feledkezünk meg, terveink szerint akkor kerül sor a faluból elszármazottak találkozójára - tette még hozzá a polgármester, aki a helyi közösség értékei közt az összetartozást és az egymásról való gondoskodást jelölte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!