Lenti

2006.07.06. 02:23

Méltó lesz a kegyelethezwbilduntA temető régi részén csak megváltott sírhelyekbe lehet temetni

Lenti (gyf) - Mintegy 25 évre tudja kiszolgálni a városi köztemető új része a lakossági igényeket. A korábbi időszakban használt parcellák szinte teljesen beteltek.

Mórocz Zsolt

Az idén kőkereszt és egy Mária-szobor is kerül a temetőbeA tízmillió forintot is eléri a fejlesztésre fordított összegFotó Gyuricza Ferenc Lenti (gyf) - Mintegy 25 évre tudja kiszolgálni a városi köztemető új része a lakossági igényeket. A korábbi időszakban használt parcellák szinte teljesen beteltek. Minderről Nógrádi László polgármester számolt be lapunknak. Elmondta, a temető bővítését illetően a korábbi években több alternatíva is felmerült, ezek közül a legpraktikusabbat, egyben a legkisebb anyagi ráfordítással járó változatot támogatták. - A városi köztemető parcellái teljesen beteltek, egyetlen üresen álló terület maradt, ám azt a vizesedés miatt temetkezésre alkalmatlannak találtuk - magyarázta a polgármester. - A régi részben ezért csakis a már előre megváltott sírhelyekbe engedélyezett a temetkezés. Az üresen maradt terület hasznosítását illetően a képviselő-testület pedig úgy döntött, ott egy belső, zárt parkolót alakítunk ki, ami a tavalyi esztendőben már meg is történt. A város önkormányzati vezetője hozzátette, a parkoló építésével párhuzamosan kolumbárium kialakításához is hozzákezdtek, ez a beruházás rövidesen lezárul. Az idei évben még egy kőkereszt és egy nagyobb méretű Mária-szobor felállítása várható, mind a kettőnek az új részben jelölték ki a helyét. A temető fejlesztésére a ciklus alatt fordított összeg így eléri a tízmillió forintos nagyságrendet is, Nógrádi László szerint annak a lehetőségét teremtették meg, hogy a kegyeleti szertartásokat méltó körülmények között tudják lebonyolítani. - Az új parcellák mintegy 25 évre elégíthetik ki a lakossági igényeket - ismertette a fejlesztések következtében előállt új helyzetet a polgármester. - Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a városban élők is elfogadták az önkormányzat javaslatát, s inkább ezt a változatot támogatták, mint egy távolabbi helyen kialakítandó, újabb önálló temető megnyitását. Lenti (gyf) - Mintegy 25 évre tudja kiszolgálni a városi köztemető új része a lakossági igényeket. A korábbi időszakban használt parcellák szinte teljesen beteltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!