Kutyanapló

2015.03.28. 10:12

KUTYANAPLÓ - Shaquille szemével a világ - 2015. 03. 27.

2015. 03. 27.

Péter Árpád

Sziasztok! Urban Dreams Shaquille O’Neal (na, ennek fussatok neki nyugodtan még egyszer ) vagyok törzskönyvileg, s még mielőtt azt hinnétek, én is kosarazom, gyorsan leszögezem, nincs közöm sem ehhez a játékhoz, sem a világsztárhoz. Egészen egyszerűen ezt a nevet kaptam a tenyésztőmtől, persze, nem véletlenül, a fia ugyanis az NB I-ben kosarazik. A testvéreim között üdvözölhettem egyébként Michael Jordant is (Hű, az de rossz egy kölyök volt.)

„Anyám kun volt, az apám félig székely, félig román, vagy tán egészen az.” Na, József Attila sorai rám nem érvényesek – bár apától (hogy ki ő, mindjárt megmagyarázom) tudom, az se lenne baj, ha kun vagy éppen székely lennék, ám igazából én egy kedves sealyham terrier vagyok, bajai anyától és amerikai apától, s most itt élek Zalában. A napokban arra kaptam engedélyt a főszerkesztő bácsitól, hogy a Zalai Hírlap onlájnon írjak naplót és digitálisan csaholjak. Na, abban nem lesz hiány, csak olvassátok szorgalmasan, nap mint nap.

A fajtámról annyit, ez volt a kedvence például Bajor Gizinek, Alfred Hitchcocknak és Mária nagyhercegnőnek (tessék gyorsan leborulni a nagyságom előtt!). Én pedig anya és apa (ők a gazdáim) kedvence vagyok, s van két macskám is, az egyik nagyobb, mint én, és marha nagy pofonokat tud kiosztani, a másik sokkal kisebb, így aztán leginkább vele szoktam játszani, s olyankor pillanatok alatt felfordul a lakás. De valamiért sosem haragszanak meg rám anyáék, talán azért, mert szerintük édes kiskutya vagyok. Anya például teljesen ellágyul, amikor az ölébe ülök tévézés közben (ezt rendszeresen megteszem), s adok neki egy - na, van, hogy több – puszit.

Amúgy tök jól megvagyunk így öten, s politikai vitáink sincsenek, mert speciel engem a híradónál jobban érdekel az őzkonzerv, azzal pedig nem törődöm, hogy ki melyik oldalon áll. Én még nem laktam itt, de az elmesélésekből tudom, hogy az egyik macska Orbán-fan, a másik meg a Gyurcsányt kedveli. Ezt anyáék onnan szűrték le, hogy ki kit nézett meg a tévében, méghozzá közelről. Hát, nem tudom, akkor már inkább valami állatos film a kedvenc tévécsatornámon

Ja, amúgy tájékozott vagyok: rendszeresen olvasom a Zalai Hírlapot. Apáék erre nagyon büszkék, csak az okoz náluk némi értelmezési zavart, hogy míg ők a szemükkel, én a fogammal olvasok. A kis fecniket, persze, ők szedik össze

Na, mára ennyit, mert dolgom van, azt hiszem, sétálni megyünk. De holnap újra írok majd valamit, hogy ne unatkozzatok.

Ezek is érdekelhetik