A Sziámi együttes egykori tagjai is részt vesznek

2019.02.07. 09:00

Zalai zenészek lépnek fel a budapesti Testből testbe koncerten

Zalai zenészek részvételével ad ráadáskoncertet a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar február 17-én Budapesten, az A38-as hajón.

Magyar Hajnalka

Óvári Miklós, Kardos Endre, Markó Tamás, Polgár Péter és Müller Péter 1992-ben, a Sziámi együttes budapesti koncertjén

Fotó: ZH

A Testből testbe című koncertet eredetileg csak február 16-ra hirdették meg, de mivel pillanatok alatt elfogytak a jegyek, másnapra újabb fellépést szerveztek, immár zalai közreműködőkkel kiegészülve.

Hogy miként kerülhetett képbe Markó Tamás (zeneszerző, basszusgitár), Kardos Endre Bozi (szaxofon, fuvola, ének) és Polgár Péter (gitár)?

A történet előzményeibe Markó Tamás zalaegerszegi zenész avat be bennünket.

– A kilencvenes évek elején kerültünk kapcsolatba Müller Péter Sziámival, amikor a zenész Nemesrádóra költözött, s hét évig e kis zalai faluban élt – eleveníti fel a kezdeteket a zalai zenész.

Óvári Miklós, Kardos Endre, Markó Tamás, Polgár Péter és Müller Péter 1992-ben, a Sziámi együttes budapesti koncertjén Fotó: ZH

– Megismerkedtünk, s természetesen pillanatok alatt egymásra hangolódtunk, így aztán hosszú évekig tartó közös zenélés lett a dologból. Közben megírtunk két lemeznyi anyagot, ezek közül 1992-ben jelent meg az első, a Testből testbe, én szereztem a zenéjét, Müller Péter Sziámi pedig a szövegét. Aranylemez lett belőle. Szerzőként már attól is nagyon boldog voltam, hogy a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar most úgy döntött, hogy felújítja a Testből testbe dalait, s új számaikkal együtt koncertet tart belőle jövő szombaton. Aztán jött a telefonhívás, hogy a nagy érdeklődés miatt két koncert lesz, s a vasárnapira a Sziámi egykori zalai tagjait is várják fellépőként. Hihetetlen jó érzés, hogy első munkáim egyike még 27 év múltán is akkora érdeklődést vált ki, hogy dupla koncertet szerveznek belőle. Ónodi Eszter színművész is fellép a műsorban, ő énekli A Férfi meg a Nő című dalomat, tévéfelvétel szintén lesz. Hamarosan utazunk Pestre próbálni, nagyon büszke vagyok, sokat jelent ez a lehetőség a mi generációnknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában