Kirándulás

2019.04.01. 14:00

Zalai túrákon – Hiánypótló kiadványt adott ki Sturcz Istvánné

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a zalaegerszegi testnevelő, Sturcz Istvánné hiánypótló kiadvánnyal jelentkezett, amikor közreadta Mozgással az egészségért című füzetét.

Arany Horváth Zsuzsa

A karcsú kötet arra vállalkozott, hogy hatékonyan érveljen a mozgás egyszerűbb, bárki által elérhető formáiért.

Habár naponta figyelmeztetnek bennünket arra, hogy álljunk fel, sportoljunk, sokakat nehezen győznek meg a szakemberek érvei, főleg, ha edzőterembe küldenek, költséges és eszközigényes mozgásformákkal rukkolnak elő. Sturcz Istvánné jól tudja, hogy ez inkább elriasztja, elgyávítja a súlyfelesleges, netán már kevésbé fitt mozgású, korosabb honfitársait. Amit ő javasol, egyszerű, szorongásmentes, üdítő. Gyalogoljunk, kiránduljunk, kerékpározzunk saját környezetünkben. Jó cipő akad, s bicikliből se kell a legdrágábbat vásárolni. Már csak az a kérdés, merre?

Szerzőnk zalaegerszegi lévén, megyeszékhelyi útvonalakat ajánl, egészen praktikus, mindenki számára érthető módon, némi évszakonkénti külön örömforrásra is felhívva a figyelmet (tavaszi virágözön, nyári pillangók, színes őszi erdőpompa).

A gyaloglásra választott útvonalak a város környező dombjait járják be, erőnlét és a rendelkezésre álló idő függvényében. A Becsali, Egerszeghegy, Kápolnahegy, Gógánhegy, Jánkahegy, Csácsihegy, Gébárti-tó körül 17 szakaszra bontott úti javaslatot találunk a füzetben, amit magunkkal is vihetünk az útra.

A kerékpáros rutin megszerzéséhez forgalommentes időszakban tett városi utakat javasol a szerző, amelyek a Vizslapark, Páterdomb, Ola, Alsóerdő, majd Teskánd, Csács, Ságod, Bazita utcáira terjednek ki. (Összesen 6 kört munkált ki.) Ha jobban megy a tekerés, mehetünk 25–50 km-es zalai szakaszokon, sőt, jöhet a Balaton-part.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában