Kultúra

2012.04.11. 14:09

Zalai matekos sikerek a Zrínyi-Gordiuszon

Zalaegerszeg - Tizennégy zalai diák vehetett részt a Zrínyi-Gordiusz matematikaverseny országos döntőjén; teljesítményükkel végül hárman érdemeltek ki díjat a rangos megmérettetésen.

Horváth A. Attila

Összesen közel 60 ezer, Zalából pedig 1290 tanuló indult a 23. Zrínyi-Gordiusz verseny megyei fordulóján, amelynek eredményeit március elején hirdették ki. A legjobbak részvételével a múlt héten rendezték meg az országos döntőt Kecskeméten, ahol az általános iskolások mezőnyében az 1-20. helyezetteket, míg a gimnazistáknál az 1-10. helyezetteket díjazták.

Pajor László
Zala megyei főszervező tájékoztatása szerint a bánokszentgyörgyi hatodik osztályos Busa Máté 14. helyezett lett, a hetedikesek mezőnyében a zalaegerszegi Zrínyi diákja, Kovács Péter Tamás a 20. helyen végzett, míg a nagykanizsai batthyányis Porgányi Márk a 9. osztályos gimnazisták között az előkelő 7. helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!