Kultúra

2011.02.12. 06:29

Zalaegerszeg közelebb került Japánhoz

Pénteken a megyeszékhelyre látogatott Jaszuda Kunyihiko, Japán budapesti nagykövetségének kulturális attaséja, aki a Griff Bábszínházban megnézte a János vitéz premierjét is.

Magyar Hajnalka

Ezt megelőzően azonban találkozott Gyutai Csaba polgármesterrel, valamint a megyeszékhely kulturális életének több képviselőjével. A polgármester elmondta, a kultúra mellett egyéb dimenziókban is lehetőséget látnak az együttműködésre, a jövő akár gazdasági kapcsolatokat is hozhat. A kulturális attasét elkísérte dr. Vihar Judit, a Magyar-Japán Baráti Társaság országos elnöke, hiszen küszöbön áll a zalaegerszegi tagozat megalakulása.


A japán kultúra népszerűsítése érdekében a közeli jövőben a Pannon Tükör folyóirat tág teret szentel a japán irodalom és képzőművészet bemutatásának, a Hevesi-színházban májusban távol-keleti bábkiállítás nyílik, a hangversenyterem pedig szeptemberre kétnapos japán fesztivált tervez. Jaszuda Kunyihiko magyarul fejezte ki mindezek feletti örömét, s kívánt sok sikert a Griff Bábszínház előadásához, amit jövő nyáron hazája közönsége is megtekinthet, mégpedig japán nyelven. A Hevesi-színház is kapcsolódna a japán turnéhoz, egy másik Petőfi-mű, A helység kalapácsa bemutatásával.


Kapcsolódó cikkünk:
Bábszínház az egész világ: János vitéz Zalaegerszegen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!