Kultúra

2017.06.08. 15:29

Adysok a színpadon - 15. alkalommal léptek színpadra a diákok

ZALAEGERSZEG - Két előadás keretében több mint 300 adys diák lépett színpadra csütörtökön a magyar művészetoktatás napja alkalmából rendezett bemutatón a Hevesi-színházban.

Magyar Hajnalka

A 15. alkalommal megrendezett bemutatón felléptek a Stefán Gábor koreográfus, balett-tanár által oktatott tánctagozatos növendékek, a komplex művészeti képzésben részt vevők, a nagykórus tagjai, valamint azok a gyerekek, akik valamilyen országos, illetve megyei versenyen eredményesen szerepeltek verssel, prózával, mesejátékkal - mondta el Szommer Judit intézményegység-vezető.

Fotó: Pezzetta Umberto

A műsorban bizonyították tehetségüket azok a növendékek is, akik részt vettek a művészeti tagozatos iskolák 6. országos balettversenyén.

A táncosok tanulmányi versenyének megfelelő megmérettetésen jól szerepelt az iskola, a 4. osztályosok például az előkelő 3. helyezést szerezték meg klasszikus balettben.

Újdonságként, első alkalommal láthatta a közönség a Kuzma Péter által vezetett társastánc képzés eredményeit felmutató produkciókat. Ennek keretében történelmi társastáncokat - például palotást - is bemutattak a diákok, illő öltözetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!