Kultúra

2013.05.01. 17:13

Újabb "királyi" siker

Szepetnek - Kiváló minősítéssel tért haza a Kollonay Krisztina karnagy vezette Szepetneki Királyi Kórus egy országos megmérettetésről.

Horváth-Balogh Attila

A Magyarországi Német Ének-, Zene-, és Tánckarok Országos Tanácsa (Landesrat) által szervezett és Városlődön megrendezett VI. Országos Kórustalálkozó-Kórusminősítő Versenyen a szepetneki csapat képviselte Zalát. A tizenhét vetélytárs művészeti csoport közül a Szepetneki Királyi Kórus produkcióját a neves szakemberekből álló zsűri arany minősítéssel jutalmazta (immár másodszor, ugyanis először 2010-ben kapták meg az elismerést), ezzel tovább bővült az énekkar országos elismertsége.

- A fellépő kórusok komoly felkészültséggel, változatos német nemzetiségi programmal szórakoztatták a hallgatóságot - mondta el Kollonay Krisztina. - A mi kórusunk repertoárjában (mely klasszikus német musical és operettműsorokból áll) ez alkalommal a német zeneművészet legnehezebb remekműveiből merítettünk, zongorán Kollonay Zoltán kísért. A versenyen mutattuk be a nemrég elkészült német stilizált hosszú fellépő ruhánkat, amit az Unger Ilona által elnökölt szepetneki német nemzetiségi önkormányzat finanszírozott, s a Nagykanizsai Szociális Foglalkoztató Nonprofit Kft. tervezett és kivitelezett.

A kórus tagjai a versenyen mutatták be a nemrég elkészült német stilizált hosszú fellépő ruhájukat. Fotó: Szepetneki Királyi Kórus

A Királyi Kórus 1998-ban alakult Szepetneken élő lelkes zenebarát hölgyek társaságából, 2006-tól német nemzetiségi kórusként is működik. 2007-től a kórus vezetője Kollonay Krisztina karnagy, s még abban az évben kiérdemelték a Zala megyei kórusminősítő verseny kiemelt nívódíját és a legszebb hangzásért járó különdíjat. 2008-ban a KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok, és Népzenei Együttesek Szövesége) által szervezett minősítő hangversenyen fesztiválkórus címet nyertek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!