Kultúra

2017.08.06. 17:50

Túrák, kulturális rendezvények, kamionhúzás és főzőverseny a falunapon

ZALACSÉB Már pénteken elkezdődött a település falunapi sorozata, a háromnapos monstre program vasárnap este ért véget.

Gyuricza Ferenc

Pénteken először a gyerekek, majd a felnőttek részére szerveztek túrát, előbbin mintegy százan vettek részt, utóbbi pedig hajnali kettőkor ért véget. A szombati rendezvények indításaként Mikolás Attila salomvári plébános szentelte fel azt a régi keresztet, amelyet 1915-ben állíttatott a Györe család, s idén a helyi nyugdíjasklub tagjainak kezdeményezésére újítottak fel.

Cséber József (balról) a Zalacsébért Díj II. fokozatát vehette át Erdei Csaba polgármestertől Fotó: Gyuricza Ferenc

Az esti kulturális program előtt a helyi hagyományoknak megfelelően előbb a település újszülöttjeit, majd az idén 18. életévüket betöltött lakóit köszöntötte Erdei Csaba, a falu polgármestere, illetve az önkormányzat döntése értelmében a Zalacsébért Díj második fokozatát adta át Cséber Józsefnek, aki a település kulturális életében végzett munkájával érdemelte ki ezen elismerést. Szintén szombaton tartották a legszebb zalacsébi konyhakertek kampány eredményhirdetését, amelynek első díját a zsűri döntése értelmében Horváthné Tóth Tünde vehette át.

Vasárnap többek között kamionhúzó versenyt, páros vetélkedőt tartottak a faluban, s volt főzőverseny is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!