Színházi előadás

2017.12.22. 19:21

Témák, melyeken el kell gondolkodnunk

Ma este mutatta be ünnepi előadását a Honvéd Kaszinó Városi Színpada Karácsonyi álom címmel a közművelődési intézményben.

Horváth-Balogh Attila

A fiatalok mély gondolatiságot hordozó témát dolgoztak fel Fotó: Horváth-Balogh Attila

A forgatókönyvet a fiatalokból álló társulat két tagja, Fási Barnabás és Micsinai Dominik írta, a darabot pedig Nikolics Zsanna, a 11 tagú csapat vezetője rendezte. Az előadás elején – melyen közreműködött a szintén fiatalok alkotta Magic Ritmo Tánccsoport is – Balogh László, az önkormányzat Humán Bizottságának elnöke és Balogh Ákos, a Honvéd Kaszinó igazgatóhelyettese mondott köszöntőt. Nikolics Zsannától, az előadás rendezőjétől, az amatőr színtársulat vezetőjétől megtudtuk: igyekeznek mindig olyan témákat bemutatni (például a hajléktalanság, szegénység), amelyek gondolkodásra késztetik a közönséget és nagyon is életszerűek.

A fiatalok mély gondolatiságot hordozó témát dolgoztak fel Fotó: Horváth-Balogh Attila

– Hagyomány, hogy ilyenkor egy kanizsai fiatal, vagy csoporttagunk által írt művet adunk elő – árulta el. – A témák általában a mindennapi élethez kapcsolódnak, s a fiatalok által gyakran át- és megéltek. A mostani előadás sztorija például az, hogy egy kamasz, aki „szerelemgyermek”, miképpen éli meg, hogy édesanyja és édesapja két különböző család tagja, ő pedig igazán egyikhez sem tartozik, de mégis köze van mindkettőhöz. Kőkemény téma ez karácsonyra, való igaz, de mikor ragadná meg az emberek érzékenységét, ha nem most?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában