Kultúra

2015.11.30. 17:26

Szenior táncosok a parketten – először

Nagykanizsa – Négy páros mérte össze tánctudását a Honvéd Kaszinóban megrendezett Szeniorok Táncestjén.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt dr. Szabados Gyulától, az önkormányzat idősügyi referensétől az előzményekről megtudtuk: az idősügyi tanács 2013-ban együttműködési megállapodást írt alá Újbudán 6 vidéki várossal és 7 fővárosi kerülettel arról, hogy aktivizálják az időseket és átveszik egymástól a jó gyakorlatokat. Ezek egyike a szeniorok táncversenye, amit az ötletgazda Nagykanizsa hagyományteremtő szándékkal rendezett meg most.

A versenyre 5 páros nevezett, de egy betegség miatt visszalépett, a fellépő versenyzők produkcióit – Büki Erzsébet, a Hölgyklub vezetője, Dénes Sándor polgármester és Halmos Ildikó, a házigazda Honvéd Kaszinó igazgatónője köszöntője után – a Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke, Karosi Lászlóné, az idősügyi tanács alelnöke és Halmos Ildikó összetételű zsűri értékelte.

Aranyos László és Aranyosné Farkas Ágota bécsi keringőt táncolt Fotó: Gergely Szilárd

– Hogy miért neveztünk? Hát mert szeretünk táncolni – válaszolta kérdésünkre Aranyos László, aki élete párjával, Aranyosné Farkas Ágotával lépett a parkettre. – Fiatalabb korunkban rengeteget táncoltunk, mert volt is lehetőség a klasszikus táncokat táncolni, de ez sajnos, ma már nem mondható el. Azt gondolom, sokkal több ilyen rendezvényre lenne szükség, ahol az idősebbek is kulturáltan szórakozhatnak és felidézhetik fiatalságukat, legszebb éveiket.

A táncesten az Eraklin és a Hölgyklub is bemutatta táncprodukcióit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!