megtalálni az örömöt

2019.03.14. 07:44

Szarvas József: az a dolgom, hogy a nemzeti kultúrát gyarapítsam

Az én dolgom az, hogy a nemzeti kultúrát gyarapítsam, én ebben lelem örömöm, a saját igazságom, a közösségem igazságát – mondta a Jászai Mari-díjas színművész, akit a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntettek ki.

Debrecen, 2017. január 25. Szarvas József játszik George Dandin szerepében Moliere Dandin György, avagy a megcsúfolt férj címû vígjáték próbáján a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban 2017. január 25-én. A színdarabot Árkosi Árpád rendezésében január 27-én mutatják be. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Szarvas József szerint az életben az a legfontosabb, hogy van-e közölni valónk – árulta el az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

A színész elmondta: sosem készült erre a pályára, a tanyavilágban, ahová született, erről a világról senkinek, semmilyen információja nem volt. Gyerekként egy régi SOKOL rádióból értesült a külvilág történéseiről.

Én sosem készültem erre a pályára, nem is készülhettem. Valahogy mindig egy olyan helyzetre mondtam igent, ami később ebbe az irányba vitt

- mondta ezzel kapcsolatban.

A színművész szerint életének

van egy szakmai igazsága, szereti a szakmáját, ez tölti el örömmel és élettartalommal.

Szarvas József a művészet és a kultúra megosztottságáról azt mondta: számomra nagyon drámai a közgondolkodásunkban az, hogy ott tartunk, hogy valami vagy a nemzeti kultúra része, vagy az ellen van.

A teljes beszélgetés:

https://stream.echotv.hu/videos/2019/03/720/20190313_napi_aktualis_szarvas.MP4

 

Borítókép: Szarvas József játszik George Dandin szerepében Moliere Dandin György, avagy a megcsúfolt férj című vígjáték próbáján a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban 2017-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában