Honvéd Kaszinó

2018.01.25. 10:00

A Stefánia palotában vette át díját a nagykanizsai Halmos Ildikó

Elsősorban a katonai kultúra megőrzése érdekében végzett kiemelkedő munkájáért a Honvédelemért Kitüntető Cím második fokozatát vehette át Halmos Ildikó, a kanizsai Honvéd Kaszinó igazgatónője.

Benedek Bálint

Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatójaként két évtizede igyekszik a lehető legtöbbet tenni az intézményért

Fotó: Szakony Attila

A Honvédelmi Minisztérium fővárosi, a Stefánia palotában megtartott kultúra napi ceremóniáján a kanizsai intézményvezető méltatásában kiemelték: körültekintő munkája során különösen figyel történelmünk elemeinek irodalmi, illetve zenei megjelenítésére, s napjaink közéleti, valamint kulturális eseményeinek hiteles tolmácsolására.

- A feladatok ellátása nemcsak egyéni érdem, olyan csapattal dolgozhatok, amely megkönnyíti a munkát – mondta Halmos Ildikó igazgató.

- Balogh Ákos Tibor, Molnár Miklós, Antal Gergő, Zakó Mária és Aranyné Zsiborás Edit fontos alappillérei a Honvéd Kaszinónak. Szerencsés vagyok, hogy ők olykor a saját szabadidejüket is feláldozva igyekeznek tartani a minőséget és a színvonalat.

Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatójaként két évtizede igyekszik a lehető legtöbbet tenni az intézményért
Fotós: Szakony Attila

Halmos Ildikó két évtizede áll az intézmény élén, s ez idő alatt számos kihívással kellett szembenéznie. Több kulturális csoport működik a falak között, az eltérő érdeklődésű és szemléletű társaságok jól megférnek egymás mellett.

- Az intézmény 1886-ban, a pezsgő társasági élet központjaként épült – folytatta. – A második világháborút követően sokszor cserélt gazdát, az 1950-es években került a honvédséghez. Miután 1996-ban a város környékén már megszűntek a katonai bázisok, veszélybe került a ház működése.

Fotós: Szakony Attila

Azonban az értékek megőrzése – a honvédségi örökséggel együtt – sokaknak fontos volt, köztük az intézményt működtető Nagykanizsai Honvéd Kaszinóért Alapítványnak.

- Elődeink hagyományainak méltó ápolására különösen figyelünk – tette hozzá az igazgató. – Nemcsak helyet, de számos lehetőséget biztosítunk a falak között működő Nagykanizsai Honvéd Egyesület, a Határőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Szervezete, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület, valamint a Honvéd Szakszervezetek Nyugállományú Tagozat helyi csoportja számára. A szervezetek saját rendezésű eseményei mellett igyekszünk további programokat kínálni.

Például május 21-én a magyar honvédelem napján közös ünnepséget tartunk, melyen a Honvéd Kaszinó Énekkara is rendszerint fellép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában