Kultúra

2015.01.02. 10:11

Staféta Kiss Norberttel

Gombos Tamásné a stafétát Kiss Norbert néptáncpedagógusnak adta tovább, azt kérdezve, aktuálisak-e napjainkban a régi hagyományok?

Magyar Hajnalka

– Mindennél fontosabb a hagyományaink életben tartása, mert az úton elveszítettünk valamit, amire pedig nagy szükségünk volna – mondja a Kerka Táncegyüttes vezetője, aki más csoportokkal is dolgozik, s iskolákban ugyancsak oktatja a néptáncot. – Jómagam családi örökségként nőttem bele a hagyományápolásba, s csak gazdagabb, teljesebb lett tőle az életem. Gondoljunk csak bele, sok családban hogyan is telt a karácsony? Ennek az ünnepnek az eredeti varázsát az elcsendesedés, a megnyugvás, az egymás felé fordulás   adta, ehelyett ma gyakorta kapkodó rohanás és ajándékvadászat tölti ki. Pedig a lelkünk mélyén mindannyian vágyunk a meghitt együttlétre, a nagymama süteményének illatára, a személyes, nekünk készült ajándékra. Rendszeresen tartok előadásokat a téli ünnepkörről, amelyeken  még az idősekből   is sikerül előcsalni mára elillant emlékeket, szokásokat. Nagyon fontos, hogy ezek az értékek ne vesszenek el, s eljussanak a  gyerekekhez is.

A stafétát  Hajmási Jánosnak adta tovább, azt kérdezve, miként tehetjük boldogabbá életünket a mozgás által?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!