Kultúra

2016.02.25. 09:31

Regölés az Operettszínházban: A Zalai Táncegyüttes idén is meghívást kapott az Országos Néptáncantológiára

Zalaegerszeg - Közel ötven éve indult útjára az évente jelentkező Néptáncantológia, amelyre a Zalai Táncegyüttes rendre meghívást kap.

Arany Horváth Zsuzsa

A rangos seregszemle kiírása szerint lehetőleg új, vagy széles közönsége előtt még nem bemutatott koreográfiával illik jelentkezni a műsorba, majd - az eddig elért sikerek számba vétele mellett - ennek alapján választják ki a fellépőket a mindössze egyetlen alkalommal látható, impozáns színházi bemutatóra. A fővárosi Operettszínházban február 20.-án az elmúlt év legkiemelkedőbb műveit és legszínvonalasabb nem hivatásos előadóit láthatta a közönség. A műsorban mintegy 500 néptáncos és népzenész lépett színpadra és elevenítette meg a Kárpát-medence kivételesen értékes folklórját.

A Zalai Táncegyüttes ebben az évben Varga János Nívó-díjas koreográfus, együttesvezető alkotásával, a 18 fiútáncost felvonultató „Hej, regő, rejtem..." című táncjátékkal szerepelt a seregszemlén.

A zalaiak mellett fellépett még az Alba Regia Táncegyüttes, (Székesfehérvár), a Balassi (Békéscsaba), a Cirkalom (Topolya, Vajdaság) a Forrás (Százhalombatta), a Jászság (Jászberény), a Lajtha László Néptáncegyüttes (Eger), a Nógrád (Salgótarján), a Nyírség (Nyíregyháza), a Somogy Táncegyüttes (Kaposvár), a Szelence (Óbecse, Vajdaság), a Szinvavölgyi Néptáncműhely (Miskolc), a Válaszút (Budapest).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!