Kultúra

2017.07.02. 15:45

Prima Donna, Alföldi szemével

BUDAPEST Az Armel Operafesztivál Budapesten zajló programjainak egyik kiemelkedő attrakciója volt a múlt heti szerda esti premier, az Alföldi Róbert rendezte Prima Donna.

Matyovszky Márta

Bár az opera a reflektorfényt megszokott művészek életének nehézségeivel foglalkozik, általános érvényű a kicsengése: az élet elmúlik, legyen bár mégoly csodálatos is a plató. Előbb-utóbb - kellemetlen, illúzióromboló szembesülések árán - bele kell nyugodnunk, ha elérkezett az időnk. Jobb - vagy méltóságtelibb, békésebb - engedni, hogy az ifjú nemzedék kivezessen bennünket a rivaldából, semmint letaszíttatásra, vonszoltatásra várnunk.

Az alkotógárda a tapsot fogadja. Balról a harmadik Alföldi Róbert, hatodik az opera főszereplője, Farkasréti Mária Fotó: Matyovszky Márta

A Thália Színpadon hálás szerepének minden lehetőségét kihasználó, nagyszerű Farkasréti Mária partnerei Je Ki Kim (versenyszereplő), Sólyom-Nagy Máté, Odor Botond operaénekesek voltak, a Pannon Filharmonikusokat Vajda Gergely dirigálta. A sok jelzést hordozó díszlet és jelmez Tihanyi Ildikót dicsérte. A finálét követő ovációra Bernadette Colomine szövegíró, és a pop-rock sztárként ismert észak-amerikai Rufus Wainwright zeneszerző is a közönség elé lépett, akárcsak a rendező, Alföldi Róbert. Az előadást pár napig még láthatják az operarajongók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!