Kultúra

2017.05.15. 12:41

Piknik és szakmai eszmecsere

KESZTHELY - A megye múzeumi szakembereit hívta találkozóra a Balatoni Múzeum, hogy ismerkedjenek egymás projektjeivel és kötetlen eszmecserére is legyen lehetőségük.

Keszey Ágnes

Az intézmények közötti együttműködést az is példázza, hogy a megyei múzeumi szakmai napnak a Georgikon Majortörténeti kiállítóhely adott otthont. Míg az Élménygazdaságban bográcsban főtt a pörkölt, a szakemberek bemutatták egymásnak szakmai munkájukat, múzeumpedagógiai programjaikat, majd a tanácskozás után az ebéd mellett kötetlen beszélgetéssel folytatódott a rendezvény.

Németh Péter (jobbra)  nem csak szakmai ismeretekkel, finom ebéddel is várta az intézmények képviselőit- a főzésben Tóth Máté múzeumi önkéntes (a képen bal oldalt) is segítségére volt

A Balatoni Múzeum részéről Németh Péter múzeumpedagógus - aki egyben a szakmai nap szervezője is volt- az ősszel induló Én váram programról szólt. Ennek keretében középiskolások és egyetemisták - több oktatási intézmény segítségével - idegenvezetői képzésben vehetnek részt, s érdekes történeteket is megismerhetnek Keszthelyről, múltjáról és híres szülötteiről - melyeket aztán át is tudnak adni majd a turistáknak.

A hétfői megyei szakmai napra múzeumokban segítő önkénteseket  is meghívtak, hogy méginkább megismerjék az intézményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!