Kultúra

2017.03.19. 09:40

Örökzöld vámpírok - Rice a modern kor egyik legolvasottabb szerzője

Zalaegerszeg - Bár a vámpírláz 2017-re már viszonylag lecsengett, érdemes elővenni a kortárs irodalom egyik legjobban sikerült vámpírtörténetét.

Rankasz Brigitta

Anne Rice, Interjú a vámpírral, című regénye egy szívszorító életet mesél el, amely évszázadokon keresztül ível át. Egy fiatal, szenzációhajhász újságíró különös megbízást kap: egy magát vámpírnak valló férfi interjút szeretne neki adni.

A riporter legnagyobb döbbenetére, az állítás igaznak bizonyul, s a több száz éves Louis elmeséli, hogyan ejtette rabul a sötétség, és egy Lestat nevű kegyetlen vámpír.

A hírneves kötet címlapja

Anne Rice amerikai írónő bestsellere a halhatatlanság által okozott szenvedésről szól, miközben gyönyörű és részletes tájleírásai valódi időutazásra invitálják az olvasókat. A regény 1994-ben megkapta jól megérdemelt filmadaptációját is, melyben olyan neves színészek játszanak, mint Tom Cruise, Brad Pitt és Antonio Banderas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!