Ady-iskolahét

2017.11.29. 16:58

A névadó és a zene inspirálta az Ady-iskola programjait

Két héten át tartott az idén is gazdag programsorozattal jelentkező Ady-iskolahét a költőről elnevezett megyeszékhelyi általános iskolában.

Arany Horváth Zsuzsa

A Medvebocs királyfi mese jelenete Fotó: Pezzetta Umberto

Az „Ady-Hét” keretében Ady Endre születésének 140. évfordulója köré csoportosították a rendezvényeket, de az ének-zenei tagozat létrejöttének 35. évfordulóját is ünnepelték a zenei eseményekkel.

A Medvebocs királyfi mese jelenete Fotó: Pezzetta Umberto

Az elmúlt napokban városi tantárgyi, képzőművészeti és szavalóversenyeken, sportvetélkedőkön szerepeltek a diákok, az érdeklődők és a szülők pedig nyílt órákon, szülői értekezleteken pillanthattak be az iskola életébe, tájékoztatott Czigány László igazgató. A sorozat zárásaként tegnap két mesejátékot is bemutattak az intézmény tanulói. A hét éve hagyományos zenés délelőtt során a Gerencsérné Pungor Zsuzsanna által betanított Medvebocs királyfi című népmese és a Petróczi-Gellért Réka átiratában játszott A palacsintás király című zenés mesejáték szórakoztatta a mintegy 160 meghívott óvodást. A produkciókban elsősorban a zenei tagozatos gyerekek vettek részt.

Az ének-zene tagozat jubileuma kapcsán a közeljövőben hangversenyekre invitálja az Ady-iskola az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában