Kultúra

2017.06.08. 16:14

Múzeumi órák az egerszegi pincebörtönben

ZALAEGERSZEG - Az ÁVH áldozatainak emlékére nemrégiben felavatott börtönmúzeummal, s az ottani kiállítás által felkínált múzeumpedagógiai lehetőségekkel ismerkedtek csütörtökön általános és középiskolai történelemtanárok.

Magyar Hajnalka

A Göcseji Múzeum és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Oktatási és Módszertani Központja által rendezett szakmai napon az érdeklődők konkrét, gyakorlati útmutatót kaphattak azokhoz a majdani foglalkozásokhoz, amelyekhez autentikus hangulati hátteret kínál a pincebörtön. A Göcseji Múzeum új, külső állandó kiállítása a Mártírok útján található, a volt ÁVH székház, majd később leánykollégium pinceszintjén. A kommunizmus áldozatainak emlékét feldolgozó múzeumpedagógiai órákhoz külön előadóterem is rendelkezésre áll.

Béres Katalin főmuzeológus  (balról) kalauzolja az érdeklődő pedagógusokat a börtönmúzeum látnivalói közt Fotó: Pezzetta Umberto

Mindezen túl az internet múzeumpedagógia vetületei is górcső alá kerültek. Kissné Kovács Ágnes múzeumpedagógus elmondta, a szervezők arra voltak kíváncsiak, milyen segítségre, képzésre volna szükségük a pedagógusoknak ahhoz, hogy jobban kiaknázhassák az internetes múzeumpedagógiában rejlő lehetőségeket. Mint például a virtuális múzeumlátogatás, vagy a digitális adatbázisok és oktatási tartalmak használata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!