Kultúra

2009.08.14. 02:26

Mit rejtenek a Nap körüli égitestek? (augusztus 14.)

Zalaegerszeg (ahzs) - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a zalai érdeklődőket is várja péntek délután Bakonybélbe, ahol munkatársai különleges égi élményekkel várják a közönséget.

Szabó Judit

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság augusztus 14-én, pénteken 16 órakor ingyenes csillagászati előadást és távcsöves megfigyelést kínál az érdeklődőknek. Ez alkalommal a Nap és több bolygó (Jupiter, Szaturnusz, Uránusz), kettőscsillagok, galaxisok, és szerencsés esetben Perseida-meteorok lesznek láthatók. A csillagászati program helyszíne Bakonybél (Szent Gellért tér 9.), Erdőismereti Oktatóbázis.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park egyébként 1997-ben alakult Veszprém és Zala megye területén, a Balaton északi vonalától a Rába síkjáig, a Marcal völgyétől a Tési-fennsíkig, a Murától a Kis-Balatonig fekvő terület mintegy 57000 ha-os részén. Igazgatósága Csopakon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!