október 23.

2018.10.21. 21:58

Milyen volt az élet a falvakban 1956-ban?

A mi 56-unk című tematikus programsorozat történészek, néprajzkutatók és muzeológusok kutatómunkája alapján mutatja be a falvak életét.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Mónus Márton

Népi játékokkal, filmvetítésekkel és élő történelmi színielőadásokkal elevenítik fel az 1956-os forradalmat és szabadságharcot megelőző vidéki eseményeket a Szentendrei Skanzenben az ünnepi hosszú hétvégén.

A mi 56-unk című tematikus programsorozat bemutatja a téeszesítést és a padlássöprést, valamint a vidéki ember mindennapjait, felelevenítve az ötvenes évek hangulatát. Ezek közé tartoznak a népi gyermekjátékok is.

Színészek az ötvenes évek falusi eseményeit elevenítik fel a szentendrei Skanzenben
MTI/Mónus Márton

Lengyel Emese rendezvényszervező, az M5 Kulturális csatorna vasárnap esti híradójában elmondta, hogy történészek, néprajzkutatók és muzeológusok az irodalomból, régi filmhíradókból alapos kutatómunkával tártak fel olyan tényeket, adatokat, amelyek ebben az időben bizonyos falvakban megtörténtek.

Fotó: MTI/Mónus Márton

A Skanzenben három tájegység történetén keresztül mutatják be, hogy milyen események történtek a falvakban a forradalmat megelőző években.

Borítókép: Színészek az ötvenes évek falusi eseményeit elevenítik fel a szentendrei Skanzenben 2018. október 21-én.

Forrás: MTI/Mónus Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában