Kultúra

2011.04.11. 02:27

Messziről jött vendégek

Pénteken messziről jött vendégeket köszönthettünk Zalaegerszegen. A Japánból érkezett látogatók csupán két napig maradtak a városban és a János vitézre voltak kíváncsiak.

Kiss Anna

Mint arról már korábban is beszámoltunk, a japán Toyama megye művészeti fesztiválján bemutatkozik a zalaegerszegi Griff Bábszínház társulata a János vitéz című mesejátékkal. Pénteken Zalaegerszegre látogatott Hiroshi Kozumi, a fesztivál igazgatója és helyettese Prof. Izumi Yoshida, hogy a bábszínház igazgatójával és a darab rendezőjével megbeszéljék a részleteket és szombat délelőtt megtekintsék a darabot.


A Városházán Gyutai Csaba polgármester, Gecse Péter, az oktatási és sportbizottság elnöke, illetve Pinczés István, a János vitéz rendezője fogadta a vendégeket. A rendező már régóta igyekszik szorosabbra fűzni a magyar- japán kapcsolatot, ennek eredménye a felkérés, amely révén 2012 júliusában a Toyama megyei fesztiválon japán nyelven kerül bemutatásra a Petőfi Sándor által írt elbeszélő költemény átdolgozott változata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!