Kultúra

2015.11.01. 11:32

Melltartó és gumicsizma - Justin de Lima művei

Zalaegerszeg – Pénteken este újabb beszámoló kiállítás várta az érdeklődőket a szolgáltatóház volt mosodájában, a D’CLINIC képzőművészeti program égisze alatt.

Magyar Hajnalka

Ez alkalommal egy fiatal portugál származású kanadai művész, Justin de Lima mutatta be munkáit. Az alkotó eldobált kacatok, gyűjtött tárgyak felhasználásával épít szobrokat, s így járt el a Zalaegerszegen töltött hetek alatt is. Az utcákról és turkálókból származó kellékeket fehér hab segítségével forrasztotta kompozíciókká, amelyek fehér felhőkként lebegtek a térben. Az egymáshoz rendelt tárgyak, amelyek közt gumicsizmát, hímzést, melltartót és lábost egyaránt találhatunk, az alkotó szándéka szerint történetek hordozói, az egerszegi emberek életét, személyiségét tükrözik.

Justin de Lima november 3-tól, keddtől november 7-ig, szombatig Lények egy idegen képzeletében címmel a Göcseji Múzeumban is bemutatja szoborsorozatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!