Folytatódik a riportsorozatunk

2019.01.12. 07:00

Lezajlott a Zalai tájakon című könyv bemutatója

Csütörtökön este a megyei könyvtárban Kiss Gábor igazgató és Iványi Ildikó, a Lokálpatrióta Klub vezetője köszöntötte a termet megtöltő közönséget, mely ezúttal a klub szervezésében a Zalai Hírlap riportkönyvének szerzőjét, Győrffy Istvánt jött el meghallgatni.

ZH

Sikeres közönségtalálkozó zajlott telt házzal

Fotó: Katona Tibor

Az érdeklődők a Zalai tájakon című, karácsonyra napvilágot látott kötetről hallhattak érdekességeket. A szerző elmondta, hogy 2016-tól jelentek meg rendszeresen a „Mert az Ön faluja is rajta van a térképen!” projekt keretében a riportok, melyek a falvak táji és épített környezetét, történelmét mutatták be, helyi anekdotákat is felelevenítve. A riportokhoz a nyomtatott újságban megjelenteken kívül minden faluról száz-száz fotó is felkerült a Zaol.hu hírportálra, így a szerkesztőség nem sokkal később az egész országból és külföldről is kapott visszajelzéseket a sorozat olvasottságáról. Mindezt bővítette az a lehetőség, hogy a sorozat a megye honlapján, a www.zala.hu-n is elérhetővé vált. 2018 őszére 116 faluról készült riport a sorozat keretében. A kiadó elérkezettnek látta az időt könyv formájában is közreadni az így összegyűjtött írásokat és fotókat.

Sikeres közönségtalálkozó zajlott telt házzal
Fotó: Katona Tibor

A Zalai tájakon című könyv nyolc fejezetben mutatja be a falvakat, ezekből szemezgetett a szerző vetített képes előadásában. Olyan történeteket is megemlített, amelyekről a nagyközönség most hallott először, s bemutatott olyan felvételeket, amelyeket a falvakon átutazó nem láthat, csak a településen, annak határában hosszasan barangoló fedezhet fel. A nagy tetszéssel fogadott előadás után a közönségnek Győrffy István azt is elmondta, hogy a „Mert az Ön faluja is rajta van a térképen!” projekt folytatódik.

Már folyik a sorozatban még nem szerepelt települések megkeresése, illetve lehetőség van arra is, hogy azok a falvak, amelyek két-három éve szerepeltek a sorozatban, de azóta náluk látványos tárgyi vagy kulturális fejlesztések történtek, újból bekerüljenek a riportok sorába. A sorozat a Zalai Hírlapban jelenik meg, s továbbra is online megjelenéssel egészül ki a Zaol.hu hírportálon, ahol minden faluról száz fotó lesz látható. A turisztikai sorozatba jelentkezni is lehet, a legkisebb településre is elmegyünk, hiszen az eddigi riportok is azt mutatják, hogy Zala minden falujában van mit megmutatni az érdeklődők számára, mindenhol létezik olyan vonzó kincs, amelyre büszkék lehetnek.

A sorozatba jelentkezni a Zalai Hírlap szerkesztőségében, a [email protected] e-mail-címen, illetve közvetlenül a szerzőnél, a

[email protected] címen is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában