Kultúra

2017.08.09. 17:30

Közösségi élmény, kulturális feltöltődés - Kezdődik a Hétrétország!

ŐRISZENTPÉTER Kultúrába ágyazott közösségi részvétel - ezekkel a szavakkal írta körül a Hétrétország, a nyári őrségi fesztivál lényegét a szervező Őri Alapítvány elnöke, Sülyi Péter. A 10 napos rendezvénysorozat e hétvégén kezdődik.

Gyuricza Ferenc

Mindez azon a sajtótájékoztatón hangzott el, amit a minap tartott Sülyi Péter. Elmondta: az idei már a 16. rendezvény lesz, és a koncepció továbbra is a régi, vagyis a gyermekes családokat célozzák meg. Ennek jegyében az inkább a felnőtteknek szánt esti művészeti programokat délelőtti, délutáni családi és gyermekműsorokkal, valamint az igen népszerű nyitott porták sorozattal egészítik ki. Utóbbit sikerült a korábbi évekhez képest jelentősen kiterjeszteni, elsősorban Zala megye és Szlovénia felé, 18 településen, s 48 helyszínen várják az érdeklődőket.

- Vendéglátás, ismerkedés, élmény, ez a nyitott porták lényege - foglalta össze Sülyi Péter. - Olyan lehetőség az itt élő művészekkel vagy az őrségi emberekkel való találkozásra, amit sehol másutt nem kaphat a közönség. Nem véletlenül vált ez a Hétrétország programjainak egyik legkedveltebb elemévé.

Sülyi Péter Fotó: Gyuricza Ferenc

Az alapítvány elnöke azt is kiemelte: folytatják az elmúlt évben elindított Zöldellő Hétrétország akciót, melynek keretében különböző ökoprogramok várják a látogatókat. Ezt szintén a gyermekes családoknak ajánlják elsősorban, hiszen játékos formában kezeli az ökoproblémát, és így irányítja rá a figyelmet a környezetvédelemre.

- A Hétrétország deklarált céljai közé tartozik a nevelés - folytatta Sülyi Péter. - Azt szeretnénk, ha a hozzánk ellátogató gyermekekből az itt megszerzett pozitív élmények hatására a jövő fesztiválozó közönsége nevelődne ki. Abban bízunk, hogy azok a fiatalok, akik ebben a közegben szocializálódnak, felnőve is természetesnek veszik, hogy a fesztivállátogatás kulturális feltöltődéssel, illetve közösségi élménnyel jár együtt.

Sülyi Péter végezetül azt is elmondta, 2017-ben is próbáltak olyan színes kínálatot felmutatni, amelyben szinte valamennyi előadóművészeti ág képviseli magát. Lesznek különleges, egyedi programjaik, s az előadói színvonal is a korábbi évekhez hasonló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!