jazzvilág

2019.09.10. 07:00

Közös koncertet ad Sara Dowling és Gayer Mátyás a Móricz művelődési házban

A jazz stílus kedvelőit zenei csemegével várják szeptember 12-én (csütörtök) 19 órakor a Móricz művelődési házban. Sara Dowling énekes és a kanizsai Gayer Mátyás zongorista ad közös koncertet.

Benedek Bálint

Sara Dowling és Gayer Mátyás

Fotó: ZH

Az énekesnő Sara Dowling jelenleg a brit jazzvilág új csillaga. London legjobb klubjaiban, a Ronnie Scottsban, a 606-ban és a Cinnamonban is rendszeresen fellép, a közönség pedig rajong érte. Az Ománban ír és jordániai szülők frigyéből született énekesnő hivatásos csellistaként kezdte pályafutását, ami az átlagnál sokoldalúbbá tette. Nagy hangterjedelme és kivételes muzikalitása élménnyé teszi minden koncertjét. A világhírű trombitás, Guy Barker mondta róla: a hangjában megvan minden tulajdonság, amely a nagy énekesek sajátja.

Sara Dowling és Gayer Mátyás
Fotó: ZH

Sara Dowling partnere Londonban is gyakran a már ott élő nagykanizsai zongorista, Gayer Mátyás lesz. A fiatal nemzedékének egyik legnagyobb tehetsége. Korábban, amikor még nem is végzett az akadémián, az egyik jó nevű lemezvállalat tehetségkutatója megjegyezte: ez a fiú potenciális világsztár.

Gayer Mátyás 1992. január elsején Pécsen született, de Nagykanizsán nőtt fel. A Farkas Ferenc zeneiskolába járt, Vámosné Fordán Yvette, Tálosi Péterné és Erdősné Faragó Ágnes volt a tanára. Tiborcz Ivánhoz járt magánórákra, és a cserfői jazzklubjában fel is lépett rendszeresen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában