Környezetvédelem

2017.10.02. 09:00

Környezetvédelemmel foglalkozó „zöld” sarkot alakítottak ki a nagykanizsai könyvtárban

A kanizsai a Halis István Városi Könyvtár számos, a környezet védelmével foglalkozó kötetet kínál olvasóinak.

Horváth-Balogh Attila

A nagykanizsai Boldog Donáti Celesztina Óvoda vegyes csoportjának apróságai is megismerkedtek a zöld sarokkal

Fotó: Szakony Attila

Czupi Gyula, a bibliotéka igazgatója elmondta: a Nagykanizsán folyó Zöld város – Zöld Nagykanizsa projekt szellemiségéhez csatlakozva, a témába vágó könyveket helyeztek ki különpolcokra. S hogy a gondolat még zöldebb legyen, a növényekkel is díszítették a sarkot.

 

– Könyvtárunk ezzel a tematikus könyvválogatással a „zöld gondolat” sokszínűségét szeretné bemutatni – magyarázta Czupi Gyula. – Esetünkben ez azt jelenti, hogy igyekszünk megismerni, megtartani, megóvni a környezetünket, nem ártani neki és magunknak. Ezek a könyvek nemcsak a könyvtárunkban találhatók meg, hanem jelenleg is elérhetők a magyar könyvpiacon.

A gyűjtemény egy, a zöld gondolatot népszerűsítő internetes és valóságosan is működő tematikus (zöld)bolt ajánlata alapján készült válogatás. Reméljük, minél több olvasónk találja majd értékesnek az itt összegyűjtött könyveinket, és annak is örülnénk, ha a családok esetében működne az „Egyet a babának, egyet a mamának”-formula, azaz az ezekből a kötetekből kölcsönző olvasóink nem csak maguknak vinnének környezettudatos olvasnivalót, hanem a gyerekeknek, nagyszülőknek is.

A nagykanizsai Boldog Donáti Celesztina Óvoda vegyes csoportjának apróságai is megismerkedtek a zöld sarokkal
Fotós: Szakony Attila

Az igazgató hozzátette: kevesen tudják, de a zöld gondolat más kezdeményezései is működnek. Például létezik olyan netes kereső, amely bevétele jelentős részét Afrika fásítására ajánlja fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában