Kultúra

2016.06.08. 14:05

Költészet és utazás a kontinens mélyére

Keszthely – Irodalmi beszélgetések a Sétálóutcán: nem mindennapi helyszínen várta a közönséget a keszthelyi könyvár az Ünnepi könyvhét rendezvényeihez kapcsolódva.

Keszey Ágnes

Szálinger Balázs József Attila díjas költő-műfordítóval Csengey Balázs irodalomtanár beszélgetett költészetről, az alkotó pályafutásáról.

– Sok év után vannak új verseim: nagyon féltem őket felolvasni, mert teljesen mások, mint a korábbiak. Remélhetőleg ősszel lesz belőle egy könyv, amitől még jobban félek – mondta lapunknak Szálinger Balázs, aki példaként úgy foglalta össze aggályait: nem olyan, mint amikor bokszoló súlycsoport vált, teljesen más futás után megtanulni úszni.

Összeköti őket az irodalom: dr. Cséby Géza, Muszatics Péter, Szálinger Balázs és Csengey Balázs. Fotó: A szerző

Az irodalmi délután folytatásaként Muszatics Péter: Utazás Európa mélyére című könyvéről beszélgetett a szerzővel dr. Cséby Géza irodalomtörténész.

– Ez a könyv Közép-Európa észak-déli metszete. Tallitól – Thesszalonikig, tehát a finn öböltől az Égei-tengerig. Bizonyos mértékig a maga szerény eszközeivel megpróbálja széttörni azt a közkeletű Közép-és Kelet-Európa képet, ami nagyon sokakban benne van- foglalta össze a szerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!