Kultúra

2017.06.14. 12:22

Kölcsön tudod adni? - Komplex egészségprogram indítását is tervezi a tanács

NAGYKANIZSA - A tavaly májusban indított Szenior Hírportál szerkesztőségében tettek látogatást a minap az Idősügyi Tanács tagjai, akik egy új projekt kidolgozásáról is döntöttek.

Pásztor András

Mint azt dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó elmondta: a Szenior Hírportál diákszerkesztői komoly munkát végeztek az elmúlt év során, hiszen több mint 400 darab képes tudósítás jelent meg az idősügyi klubok rendezvényeiről, programjairól.

– A szerkesztőség munkája a nyári szünet ellenére is folyamatos lesz, hiszen júliusban és augusztusban két diákmunkás végzi majd a szerkesztői feladatokat – árulta el dr. Szabados Gyula.

Az időseket tömörítő szervezet tagjai, készülve az egészségprogram indítására friss gyümölcsöket is kóstoltak a minap a Szenior Hírportál szerkesztőségében Fotó: Gergely Szilárd

A látogatás mellett, egy új közös projekt kidolgozásáról is döntöttek a jelenlévők.

– Az „Egészéges Kanizsát” program keretében az idősek és fiatalok egészéges életmódra való szoktatását szeretnénk megvalósítani – árulta el dr. Szabados Gyula, aki hozzátette: az ismeretterjesztő és szakmai előadásokon túl, egy „Nagyi-fogyi” Klubot is létrehoznának, melynek keretében a sportolást, a napi mozgást, az egészéges táplálkozást népszerűsítenék különféle akciókkal.

A tanácsnak persze további ötletei és elképzelései is vannak, melyek mind az időskori aktivitás irányába mutatnak.

–A tőlünk nyugatra fekvő országokban már évtizedes hagyományai vannak a társadalmi felelősségvállalás eszmeiségének, amit itt Nagykanizsán is szeretnénk erősíteni – hangsúlyozta a tanácsadó. – A város kiemelkedő gazdasági teljesítményt nyújtó cégeire, vállalataira alapozva hoznánk létre a Szenior Pro Bono Klubot, melynek elsődleges feladata lenne összehangolni az idősügyi klubok igényeit, valamint a vállalatoknál, cégeknél meglévő tárgyi, személyi feltételeket. Például ha egy idősügyi klub szeretne asztalitenisz versenyt rendezni, akkor nem kell majd drága pénzért asztalt és ütőket vásárolnia, ezeket az eszközöket ugyanis bérbe vagy szabad használatra kölcsön is kaphatja egy olyan cégtől vagy vállalkozótól, amelyik rendelkezik ilyesmivel. A leendő partnerek támogató hozzáállása mellett, nyilván a gyors és hatékony információáramlást is meg kell oldani, melyben a Szenior Hírportál lesz a segítségünkre. A két program indításához szükséges pénzügyi fedezetet pedig az önkormányzat egészségvédelmi és szociális keretéből reméljük megszerezni pályázat útján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!