Kultúra

2015.07.14. 18:33

Kísérleti műterem - A világ minden tájáról érkeznek művészek

Zalaegerszeg - Újszerű kezdeményezésnek ad otthont a Rákóczi utcai szolgáltatóház volt mosodája, kísérleti művészettel foglalkozó fiatalok alkotnak benne.

Magyar Hajnalka

 

A négy vendégművész: Heidi Friesen (Kanada), Victoria Callinan (Írország), mögöttük Carrie Fucile (USA), valamint Lidia Malynowskyj (Brazília). Több mint 20 művész érkezik novemberig Fotó: Katona Tibor

Lendván már három éve működik sikerrel Pál Katja festőművész vezetésével a D'Clinic független kísérleti projekt, aminek lényege, hogy a világ távoli pontjairól érkező képzőművészeknek kínál műtermet, s a környezetváltozásból fakadó friss inspirációt. A program most Zalaegerszegre költözött, hogy pezsgést hozzon a helyi képzőművészeti életbe, és bekapcsolja a megyeszékhelyt a művészeti rezidenciaprogramok nemzetközi hálózatába.

Tegnap Pál Katja és a helyi szervezést vállaló ZAZEE Kulturális Egyesületet képviselő Tóth Norbert képzőművész mutatta be az új helyszínt, s a július 6. óta itt dolgozó amerikai, kanadai, ír és brazil művészt. A program november 30-ig tart, ez idő alatt több mint 20, pályázat útján kiválasztott professzionális művészt fogadnak 1, illetve 2 hónapra a világ minden tájáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!