Kultúra

2015.06.28. 16:54

Jubileumi kiállítás-sorozat indult

Keszthely - Szombaton a Sopron utcai Népművészeti Alkotóházban új kiállítás-sorozat indult útjára, mely a házhoz kötődő népművészek munkásságát mutatja be.

Zámbó Balázs

Prokné Tirner Gyöngyi, a Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesületének elnöke nyitotta meg a kiállítást. Elmondta: az idén 25 éves Zala Megye Népművészetéért Alapítvány által létrehozott és működtetett keszthelyi alkotóház 2000 óta várja a népművészeket. Azóta itt működnek a Goldmark művelődési központ alkotócsoportjai, illetve további kézműves csoportok is létrejöttek.

Prokné Tirner Gyöngyi (balról) nyitotta meg a kiállítást. Fotó: Zámbó Balázs

A jubileum évében november 15-ig tart majd a rendezvénysorozat. Melyen elsőként Bordácsné Kishonti Erika szövő népi iparművész, a népművészet mestere, és Molnárné Riskó Erzsébet népviseleti-baba készítő népi iparművész mutatkozik be.

Keddenként mindig személyes találkozót rendeznek majd a házban egy-egy éppen ott kiállító mesterrel, akik a kézműves tevékenységükkel kapcsolatos élményeiket osztják meg az érdeklődőkkel. Az évforduló alkalmából terveznek más programokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!