Megújult üvegablakok

2018.09.23. 17:37

Jövő hét végén avatják a közadakozás eredményét

Szeptember 30-án, jövő vasárnap ünnepi szentmise keretében dr. Márfi Gyula veszprémi érsek szenteli fel a baki római katolikus templom új ólomüveg ablakait.

ZH

Soós Csilla munkája

Az ablakcsere teljes egészében magánszemélyek kezdeményezésére és adományaiból valósult meg, tájékoztatta lapunkat a szervezők nevében Béresné Simon Eszter.

A példás összefogással lebonyolított beruházás során közel 17 millió forintot adakoztak a baki hívek, az ólomüveg ablakok megtervezésével és elkészítésével pedig Soós Csilla felvidéki magyar ólomüveg művészt keresték meg. A művésznő az adományozók kérésére a Szent Családról, Szűz Mária Szent Szívéről, Szent István királyról, Szent László királyról, munkás Szent Józsefről és Árpádházi Szent Margitról mintázta meg és készítette el a baki templom hat új ólomüveg ablakát.

Soós Csilla munkája

A Széchenyi István által édesapja, Széchenyi Ferenc tiszteletére építtetett templom építési munkái 1824-27. között zajlottak, a mostani ablakcsere jelentős mérföldkő a templom történetében. A 200. évfordulóhoz közeledve a templom teljes belső felújítását is tervezik Bakon, melyhez azonban már pályázni szeretnének. Mindenkit várnak a misére szeptember 30-án 15,30 órakor a baki templomba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában