világsztár

2019.11.13. 11:32

Jo Nesbø Magyarországra látogat (videó)

Jövő év áprilisában a Könyvfesztiválon teszi tiszteletét a skandináv krimik koronázatlan királya.

17 October 2019, Hessen, Frankfurt/Main: Jo Nesbo, Norwegian musician and author, at the Frankfurt Book Fair. Photo: Jens Kalaene/dpa-Zentralbild/ZB

Forrás: dpa/Zentralbild/ZB/AFP

Fotó: Jens Kalaene

A norvég krimiszerzőnek múlt hónapban jelent meg magyarul a Kés című regénye, amelyben saját bevallása szerint brutálisabban bánt főhősével, mint korábban bármikor – írja a Fidelio.

Az új kötet fülszövegén az alábbi leírás szerepel:

„Harry Hole nincs jó bőrben. Élete minden szempontból kudarcba fulladt, ismét iszik, a főiskolai állásából is szélnek eresztették. Ugyan esélyt kapott az újrakezdésre az oslói rendőrség döglött aktákkal foglalkozó osztályán, de másra sem vágyik, mint hogy azokban az ügyekben nyomozzon, amelyek gyanúja szerint Svein Finnéhez, a sorozatos erőszaktevőhöz és gyilkoshoz köthetők, akit ő juttatott rács mögé. Amikor Harry egy részeg éjszakán bekövetkezett filmszakadás után reggel felébred, a keze és a ruhája csupa vér. Ez jelenti a kezdetét annak a rémálomnak, ami még rá vár, és amihez foghatót elképzelni sem tudott volna.”

Fotó: libri.hu

Jo Nesbø a Di Derre című formáció frontembere volt, amikor krimiket kezdett írni. Az eslő regényét álnéven küldte be a kiadóhoz, hogy az ismertsége ne befolyásolja a szöveg megítélését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában