Kultúra

2017.03.18. 19:20

Hogy került a cica a videoklipbe?

Bár a dal címe Sárgarigó, mégis egy sárga cica látható Ambrus Tamás legújabb videoklipjében. A mulattató énekes azt mondja, teljesen véletlenül alakult így, a jó előre kiszemelt forgatási helyszínen a macska ugyanis úgy viselkedett, mintha ott ő lenne az úr.

Gyuricza Ferenc

Autentikus helyszín, vidám hangulat és népies dallamok - leginkább ezekkel a szavakkal jellemezhető Ambrus Tamás legújabb videoklipje. Az énekes a napokban tette közzé a Sárgarigó című dalához forgatott kisfilmet.

- Nem is egy dalról, hanem egy nótacsokorról van szó - magyarázta Tamás. - Két tradicionális magyar nóta szerepel benne, a Házunk ereszére és az Esteledik, valamint Dömötör Balázs szerzeménye, a Sárgarigó. Ezeket gyúrtuk bele egy közel ötperces mixbe, aminek hangszerelését szintén Balázs végezte, a hegedűt pedig Schreiner Jenő játszotta fel, aki az egyik legjobb zenész a térségünkben.

Az énekes azt mondja, kifejezett szándéka volt, hogy az eddigieknél is erősebb legyen a népies vonal a dalaiban, hiszen ő maga is szereti, s úgy vette észre, hogy a közönsége is kedveli ezt az irányt. A mix pedig olyan jól sikerült, hogy a Sárgarigó tökéletesen illik a tradicionális részekhez.

Egy jelenet az új videoklipből: Ambrus Tamás és a sárga cica Fotó: Dömötör Balázs

- Ehhez az összeállításhoz mindenképpen szerettem volna klipet forgatni, s úgy gondoltuk, hogy Szalafőnél, a pityerszeri Őrségi Népi Műemlékegyüttesnél autentikusabb helyszínt biztosan nem találhatnánk hozzá - folytatta tovább Tamás. - Kitelepültünk, jöttek győrvári barátaim, az ottani néptáncosok, valamint Dömötör Balázs, aki nemcsak szerepel a klipben, de az operatőri munka nagy részét is ő végezte. Mindössze egyetlen tényezővel nem számoltunk, azzal a sárga macskával, amely valószínűleg ott lakik a helyszínen. Gyakorlatilag minden egyes snittbe belement, ezért végül Balázzsal közösen úgy döntöttünk, hogy a macska is maradjon benne a klipben, és ezzel a klip végleges verzióját elkészítő Gerócs Balázs is egyetértett. Így lett a sárga rigó helyett sárga macskánk.

Tamás azt is hozzátette: ez a klip is jól tükrözi azt a vidám hangulatot, amit a dalaival, a fellépéseivel képvisel. A népies zenei vonal és a hangszerelés már eleve ilyen érzetet kelt, a cica jelenléte pedig csak fokozza azt. Bő egy hete látható a klip, s az eddig kifejezetten pozitív visszajelzéseket kapott.

- A jövőt illetően több tervem is van - árulta még el az énekes. - Nyáron szeretnék jóval nagyobb hangsúlyt fektetni a falunapi és egyéb közösségi rendezvényekre, ezért valószínűleg azokon is gyakrabban leszek látható. Továbbá az élő hangzást is szeretném erősíteni, s emiatt nemcsak egy énekesnővel egészül ki a produkció, de valószínűleg egy dobossal is. Ez ráadásul a színpadképnek is jót tesz. Újdonság még, hogy lesz egy televíziós felvételem is, ha minden igaz, április végén vagy május elején a Muzsika TV egyik műsorában fogok szerepelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!